EFC - Elmer Fishing Contest

EFC - Elmer Fishing Contest är en tävling som pågår inom Elmer och startade redan år 2001. Det gäller så klart att få störst fisk i tävlingen. Tidigare år hade vi med andra fiskeformer än flugfiske och då gällde EFC att få flest olika fiskarter på olika fiskesätt. Från och med 2005 är EFC omgjord och nu är det enbart flugfiske som gäller.

Varje art ger olika poäng. Alla lax-artade fiskar samt gädda ger tre ”artpoäng” och övriga arter ger en ”artpoäng”. Poängen som en medlem får för en fångst räknas ut genom att multiplicera artpoängen med den placering fångsten hamnat på. Man får tre poäng för första placeringen inom en art, två för andra och en poäng för tredje placering. Bara de tre högsta placeringarna inom varje art finns med i EFC. Men det kan ibland bli delade platser så klart inom respektive art ifall det finns flera fångade fiskar med samma vikt. Som exempel på poängräkningen så ger en första placering i öringklassen alltså nio poäng och en tredje placeringen för löja ger en poäng.

Vi har också en pågående tävling för alla åren inom Elmer ackumulerat, en så kallad All-Time-High. Att hamna på någon av de placeringarna har nu blivit extremt prestigefullt och något som vi alla inom Elmer kämpar hårt för! Men det är dock riktigt svårt nu att fånga en fisk som kvalificerar in sig till All-Time-High listan… 

Image

Copyright © 2022 elmerfishing.com. All Rights Reserved.
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.
JoomSpirit