Fly Tying

Vad som verkligen skiljer flugfisket från alla andra typer av fiskesätt är möjligheten att förhållandevis  enkelt och billigt skapa sina egna beten. Genom flugbindningen får fiskeintresset en helt annan dimension, det blir ett eget intresse inom intresset. Du kan förlänga ditt fiskeintresse på helt nya sätt och inte behöva ta dig ut till vattnet för att syssla med ditt fiske, sätt dig bara till rätta vid flygbindningsstädet och ge dig hän några timmar. För mig är själva flugbindningen nästan lika skoj som fisket!

 

Här försöker jag blanda både tradition och nytänkande vad gäller flugor, material och tekniker. Det man efter ett tag slås av när man börjar binda flugor är det egentligen inte finns allt för många olika typer av mönster där ute, de mesta är bara varianter av redan kända flugor. Det är inte allt för ofta man finner en fluga som verkligen får en att haja till. Visst, det finns ju vissa givna ramar som vi flugbindare måste hålla sig till som begränsar oss, men jag tror ändå att vi är lite för bundna vid traditioner och inte alltid förmår oss själva att släppa loss och experimentera fullt ut.

 

Jag har en inställning att "allt är flugbindningsmaterial" tills motsatsen har bevisats! Därför kommer du i vissa av mina mönster finna en del lite oväntade materialval.

 

Bindbeskrivningarna är pedagogiskt upplagda i steg för steg beskrivningar med bilder. Till många av mönstrena finns också varianter av flugan på slutet. Kom bara ihåg vad som gör en bra flugbindare: Var tålmodig, noggran och fantasirik!

 

Har du frågor, kommentarer, önskemål eller kritik så är det bara att maila mig: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Copyright © 2022 elmerfishing.com. All Rights Reserved.
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.
JoomSpirit