Outdoor

Man vaknar upp i tältet, krälar sig ur sovsäcken och öppnar tältets ytteringång för att få se morgonsolen gå upp längs med den fint inramade tjärnen högst uppe på fjället. Istället möter blicken ett par decimeter snö på marken, dimma med ungefär tio meters sikt och hård vind som piskar in i tältöppningen.
ImageEller varför inte den gången då man vandrade flera mil med runt 35 kg på ryggen med en ryggsäck som knappt var gjord för att bära hälften och som skar in överallt på kroppen. Där varje steg på vandringen bara var ett rent helvete.Och så finns ju självklart minnena kvar från det där regnovädret. Det där regnovädret år 2002 som inte ens femlagers GoreTex™-kläder pallade med.

 

Eller när sovsäcken var för klen under en tältning in på hösten då termometern visade alldeles för många minusgrader en natt och då kroppen bara klarade att sova i 20-30 minuters intervaller innan man vaknade igen för att man höll på att frysa ihjäl.

Image

Skoskav som gått upp så illa att det är mera blod på foten än hud som är synligt.

 

Ja, det finns många minnen från våra resor med Elmer. En hel del misstag och situationer som vi utsatts för som bidragit till vår kunskapstörst i ämnet. Numera försöker vi vara förberedda på det mesta.

 

Välkommen till Vildmarksavdelningen på elmerfishing.com! Här delar vi gärna med oss av vår kunskap och våra erfarenheter så att inte du behöver gå igenom alla problem och kanske alltför tuffa utmaningar som det kan handla om ibland på fisketurerna.Björn Arkenfall
Copyright © 2022 elmerfishing.com. All Rights Reserved.
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.
JoomSpirit