Outdoor Articles

Recommended by Elmer

Recommended by Elmer

In Elmer fishign we have gathered quite a vast experience about equipment in fishing, outdoor and flytying. Some of us spents almost months every year in tents campign around the country and have great experience in camplife and outdoor equipment, others are former casting instructors or world class fly tyers and can share their experience in those areas.

Read more: Recommended by Elmer

Vatten - går det att dricka?

Går vattnet att dricka?

När man är ute på en fisketur eller på annat sätt är ute i vildmarken, vill i alla fall jag undvika att släpa med mig allt dricksvatten hemifrån om det går. Det både väger, tar volym och det är också ibland svårt att förutse behovet av vatten. Dricksvatten är också i en nödsituation bland det viktigaste att kunna få tag i.

Men hur är det då ute i naturen? Du sitter där vid ditt tält vid en sjö i Dalarna eller Jämtland och behöver vatten att dricka och laga mat med, kan du dricka vattnet då?

Denna artikel är tänkt som en liten hjälp till er alla att försöka bilda er egen uppfattning om vad som är drickbart och inte. Kom ihåg att detta enbart är riktlinjer och att det ibland inte är lätt att vara helt säker. Var och en måste därför ta sina egna beslut kring hur man vill göra detta.

Med mina knappt 150 tältnätter de senaste fem åren har jag så klart en viss, men ändå begränsad kompetens om detta. Jag har blivit väldigt sjuk en gång på grund av förgiftning av dåligt vatten, men det har bara hänt en gång…

Image

Read more: Vatten - går det att dricka?

Planering

Planering är mycket viktigare än man tror när det gäller fiskeresorna, naturligtvis så anpassar man sin planering efter vart man åker. Det krävs något mindre planering om man bilar till Pärlälven och kan ta bilen in till centrala Jokkmokk varje dag för att handla förnödenheter än om man blir utflugen i Sandåslandet en vecka.

 

Tänk på att planera över hela gruppen, kanske räcker det med att en person tar med sig potatismos medan en annan kan ta med sig en yxa och en tredje snöre osv. På det sättet så kan man hålla ner gruppens totala packning och därmed också vikten på packningen.

 

Björn har utvecklat ett planeringsdokument som vi alltid använder oss av i planeringen av våra resor, det säkerhetsställer att vi aldrig missar de mest grundläggande sakerna i packning för tältning och fiske. Länken nedan är till ett exempel på hur ett sådant planeringsdokument kan se ut, text markerad med rött är att se som exempel.

 

Planering_fiskeresa.xls

 


 

 

Copyright © 2022 elmerfishing.com. All Rights Reserved.
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.
JoomSpirit