Gear and Equipment

Sovsäckar

Image  
Sovsäcken ska vara lätt men ändå klara av minusgrader. För en person som jag som lätt fryser på nätterna i fjällen, fungerar det klockrent med en sovsäck som klarar ner till -10/-12 för 3 säsonger på fjället. Den säcken har jag jämt alla tre säsongerna - vår, sommar och höst. Mitt på högsommaren om man är lågt nere i terrängen kan det bli varmt, men då knäpper jag bara upp lite.

Read more: Sovsäckar

Tält

 Image 
Det där med att tälta i fjällen är ju egentligen inte så konstigt. Bar att packa ner det man vill ha med sig och ge sig av, eller? Man brukar väl säga att för en veckas tur i fjällen är det lämpligt att bära med sig ungefär 20 kg om man ska vandra.
 Det känns som en maxgräns om man tror alla de fjällvandrare som man träffat på under åren och vänner som man har. Men ska du ut på en fiskeresa i fjällen där du ska tälta, vandra, flugfiska samt också vara självförsörjande så kan du direkt glömma de siffrorna och snarare sikta in dig på att ha runt 30 kg på ryggen!

Read more: Tält

Ryggsäckar

Image  
Detta är ett de svåraste områdena tycker jag när det gäller utrustning. Här brottas man nämligen extremt mycket mellan funktion och vikt. Samtidigt som man måste försöka kämpa med att hålla vikten nere, om vill man ha bra bärkomfort.
  Man kan väl säga snabbt att bärkomforten självklart segrar över vikten på själva ryggsäcken, men se till att kolla runt ordenligt innan du skaffar dig en ryggsäck. Det finns många olika typer av bärsystem och ryggsäckar. Det kan skilja betydligt i vikt mellan olika ryggsäckar, allt från 2 kg och upp till 5,5 kg för samma volym.

Read more: Ryggsäckar

Copyright © 2022 elmerfishing.com. All Rights Reserved.
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.
JoomSpirit